dijous, 30 de juliol del 2009

Operació paraboltverd I...


(Paravoltverd, o para volver...)

Dissabte (22:00): truco a l'Agustí per veure com va anar lo del reequipament de La que faltava, em diu que els hi ha quedat el rappel per fer, però que el Bassas ja ho arreglarà el dimarts. El que no em diu es que l'endemà anirà a reequipar la Via Àpia( amb l'inefable Carmeta, xerpa d'altura) a la mateixa agulla i ell mateix el canviarà.
El truco al cap d'un parell de dies i quedem per acabar de reequipar la Via Àpia . Pel que sembla va fer curt de plaquetes i de material. El material, que en part, amablement ens patrocina la gent de Vèrtic Outdoor SBD, en part nosaltres mateixos, consisteix en parabolts del 10 a les tirades i dos del 12 i un del 10 a les reunions( plaquetes amb anella). Com que la marca de la casa(l'Agustí) és el verd, les plaquetes estan pintades de verd.
La cosa avui ha estat sencilla, jo pujo la corda i una estàtica per poder treballar més còmodament i l'Agustí va fent la feina dura de clic caminero. A criteri de l'Agustí , i també nostre , algun parabolt ha canviat de lloc per donar una mica de lògica al que ara s'enten per un factor 2, o bé l'ús abusiu de la targeta de federat en els hospitals. La veritat és que el material sustituit tenia més de 20 anys en la majoria de casos, i la veritat és que moltes cordades han vingut a escalar a aquesta zona en aquest temps. Tenint en compte el caràcter de la zona, eminentment d'escola, calia una renovació. Sembla mentida , però en 20 anys no havia vist tanta gent a Gorros...( jo havia fet la Rantanplan amb burils i a tomar pol culo amb 14 anys i de primer , en Guillem i cia van renovar el material, ara és repeteix cada dia..)

La via ha quedat en tres llargs:
(Just esprés de xapar el primer parabolt)

L1( 8 cintes ): Comenca al peu de les escales de Jacob. Breu mur que acaba sota un petit desplom, pas de 5b?, surt a trobar la reunió per una placa de quart.
(A la primera reunió, detall del primer llarg)

L2(3 cintes):Sortim de la reunió amb un pas de 5b per acabar en una rampa de tercer que ens deixa sota un mur on trobem la reunió.
(Sortint de la segona reunió)
L3(7 cintes): Després d'un petit mur que ens mena a una baumeta sortim d'allí per la dreta. El flanqueig és segur i amb molt de canto tota la resta de mur, arribem a la reunió cimera al cap de pocs metres.
(Encarant el mur, sortint del flanqueig)
Filosofades a part, que podem estar més o menys d'acord, cal anar fent aquesta feina, de la mà d'obra ja en tenim cura nosaltres, qui vulgui col·laborar econòmicament la gent de Vèrtic Outdoor SBD, us ho facilitarà .

Qui ens ho vulgui fer saber pot enviar un mail a : paraboltverd@gmail.com , us ho agrairem a la bestreta.

2 comentaris:

K. ha dit...

Solo un detalle, con la mejor intención del mundo. Recordad que la normativa de regulación de la escalada en Montserrat recomienda usar seguros miméticos.

Es sólo una recomendación y además poco respetada por ahora, pero el verde ese hace un poco de daño a los ojos. Seguro que ayuda a seguir la via pero... :(

En todo caso no creo que sea grave a nivel de respeto de fauna y flora, sólo tiene el impacto visual evidente (bueno si la pintura no salta y no es contaminante, claro).

Si lo quereis tener en consideración para futuros reequipamientos, pues mejor.

Saludos y gracias por el trabajo.

Fent el mono per l'Aresta Brucs ha dit...

K, en un parell de mesos les xapes perden el brillo. Com que ja èren verdes abans de les prohibirecomanacions, suposo que per no confondre al personal és més lògic deixar-les verdes. De tota manera, el groc , el verd o el vermell a la que estàs a deu metres de terra ja no els veu ningú que no estigui enfilat a la via. Lo de la contaminació és una mica relatiu, acústica n'hi ha molta, visual??. Fauna i flora??. Jo crec que la contaminació sóm els escaladors, sóm el virus a erradicar. Però com els virus muten, pués en alguna cosa mutarem. No és la primera vegada que prohibeixen escalar a Montserrat, recorda les alambrades prop de Sant Benet...
Salut , bones escalades i gràcies!!!