dilluns, 29 de març del 2010

La Pastereta, via Vèrtic




Aquesta via ha estat requipada amb la col.laboració dels amics de la botiga Vèrtic Sabadell a qui dediquem la via. Hem canviat el vell pel nou tot i posant alguna peça necessària pel conegut factor 2. La roca és de la millor qualitat que es pot trobar a Montserrat : paraula del mestre Cardona !!. Ara mateix la via ha quedat "neta i polida"...i us espera !!!




L'aproximació ajuda a escalfar la musculatura de les cames. Des de peu de via es pot apreciar clarament el camí de les bateries.






Aquesta via considerada d'escola consta de tres llargs i ha estat re-equipada amb parabolts i les reunions són rapelables. El grau máx és de V- a la sortida del segon llarg. La resta és un IV+ per gaudir...a topeee.





El re-equipament ha estat dut a terme per l'Agustí Cardona, l'Enric Bassas i jo mateix. Per celebrar-ho hem fet un àpat al bar Anna de Collbató.

6 comentaris:

Fent el mono per l'Aresta Brucs ha dit...

Hooooombre la brigada d'obres torna a la càrrega, i jo que m'ho he perdut. Res, que el proper cop espero estar disponible... Una abracada, xatos...

joan asin ha dit...

Hem pot dir per on va aquesta via.
Gràcies.

paraboltverd ha dit...

Hola Joan Asin,
Per anar al peu de via és el mateix camí que per fer la Via Blava de l'aresta.
Un cop inicies el flanqueig (on hi havia un antic filferro d’estendre roba com a passamà...)per anar a la via blava, la "Vèrtic" comença allà mateix. Està reequipada amb parabolts de 10mm de doble expansió. Les plaquetes Fixe porten gravat el nom de Vèrtic, així que no hi possibilitat d'error.
És una via clarament d’escola: 3 llargs de 25 m, reunions per rappelar i una roca excel•lent.
Material necessari: 8 cintes, material de reunió i rappel i una baga ( per possible canvi) per merlet.
Salut i bones escalades.

joan asin ha dit...

Moltes gràcies, una tarda d'aquestes hi aniré.

Eduard ha dit...

Epa!
Avui hem estat escalant per la cara est de la Pastereta i hem vist el peu de via... Aquesta no és la que surt al llibre de Montserrat Sud com a 'Aresta Est'?

Felicitats per la feina

Riesling ha dit...

Hola Eduard,

Aquesta via la varem obrir ara fa uns 12 anys, més o menys, en Jaume Crespo, l'Enric Basas i l'Agustí Cardona.
En el seu moment no li vam posar nom; fa uns mesos hen encetat una campanya de equipament de les vies que vam obrir a Montserrat fa anys (Carles, Adrià, La que hi faltava, Ignaci Jorba, Apia.......) Aquesta via l'hem reequipat amb material que esports Vèrtic ens ha facilitat, per això li hem posat aquest nom.
Segurament és la mateixa via que tu dius, però ara te un nom concret: Via Vèrtic. És una via d'escola sense cap pretensió més que proporcionar una estona divertida.
Fins aviat, salut,