dimarts, 25 de desembre del 2007

Sidartha, quina ensarronada!!!

Fa cosa d'un parell de mesos vem anar amb l'Enric Bassas a l'Aresta Brucs de la Bola de la Partió. Quan baixavem ens vem trobar a una cordada que pujava per una via anomenada Sidartha. Els hi vem preguntar el seu estat i la seva dificultat. La seva resposta va ser engrescadora: com a molt V+ amb bons paravolts. Al baixar vem anar a fer un cop d'ull i desde peu de via es veien tres paravols. Vem decidir tornar-hi. Fins ahir no va ser possible. Així dons ens plantem a peu de la Bola de la Partió per a enfilar-nos per la Sidartha. L'arrencada ja ens va semblar més dificil del que representa un V+ i fins la reunió vem necessitar els estreps un parell de cops. Jo anava de segon i em va costar bastant, vaig al·lucinar de com l'Enric Bassas va passar per allà. Els seguros allunyen bastant i no protegeixen els passos més dificils. La segona tirada també se la va treballar l'Enric, dons va veure que de V+ res de res i alló dels paravols era una trampa, dons allunyen tant que converteixen aquesta via en una ascensió molt exposada. L'arrencada de la primera reunió vaig trobar que era la part més difícil de tota la via. Arrenca en un petit extraplom i de seguida s'ha de flanqueixar cap a l'esquerra, amb un pas de molta dificultat i amb el seguent seguro al quinto pino. Vaig sortir de la reunió d'estreps, tot just surts en lliure de l'extraplomet et trobes sense mans, i només amb un bon peu esquerra, havent de recuperar la cinta i els estreps i amb el seguro a uns vuit metres cap a l'esquerra. Em va costar molt decidir-me a sortir d'allà. Un cop arribat al seguro és coser i cantar arribar fins la reunió. A partir d'aquí ja ho coneixiem, dons coincideix amb l'extraplom de la bola de l'Aresta Brucs.
A la conclusió que vem arribar, com per desgràcia tantes vegades, és que no t'en pots fiar de ningú. Bé, maticem-ho, dels nostres companys i de la gent que coneixem el seu criteri i/o la seva moralitat i bona fé si.
No vull dir que la gent d'aquella cordada tingueren mala fé, però crec que ens van voler vacilar i amb aquesta actitut algú pot prendre mal.

Salut i bon Nadal per tothom.

1 comentari:

Andreu ha dit...

Sou uns cracks de l'hostia. Us hauriau de haver vist des-de la Bitlla : Acollonant!!!!

Petons